Municipiul Brașov scapă gratuit de deșeurile electrice! – 24-25 septembrie 2016

Home  /  Noutăți  /  Current Page
×Details

Brașovenii întră în cursa reciclării – mai multe deșeuri electrice colectate, mai multe recompense!
În Municipiul Brașov va avea loc o acțiune de colectare a deșeurilor electrice și electronice (DEEE) de la cetățeni, organizată de Primăria Municipiului Brașov și Serviciul Local de Colectare Brașov. Acțiunea are și caracter educativ cu privire la importanța colectării deșeurilor electrice, fiind susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.

Cum colectăm DEEE?

DCIM101GOPRODe pe 24 și până pe 25 septembrie, brașovenii intră în cursa pentru protecția mediului! Cetățenii municipiului Brașov au fost mereu activi în cadrul acțiunilor de colectare a deșeurilor electrice și electronice și au înțeles pericolul pe care acestea îl reprezintă pentru mediu și pentru sănătatea noastră, a tuturor. Acum au din nou ocazia să fie cei mai buni la colectare și să trimită la reciclare cât mai multe deșeuri electrice. Cu cât mai multe, cu atât mai mari sunt șansele de a fi recompensați și chiar premiați în cadrul unei tombole!

Iată cum va decurge programul cursei reciclării: pe 24 septembrie, între orele 10.00-18.00, 16 puncte de colectare provizorii îi așteaptă pe brașoveni să aducă aparate electrice și electronice, becuri sau baterii, spre a fi colectate selectiv și trimise la reciclare. Aceste puncte de colectare vor fi amenajate în următoarele locuri din oraș:

1. Astra – B-dul Saturn nr.32 – în față la Galeriile Orizont

2. Bartolomeu – Str. Gospodarilor nr.3 – lângă Locul de Joacă

3. Calea București – Parcul SOMES

4. Centru Civic – lângă Sergiana Center

5. Centrul Civic – Str. Toamnei nr. 9, lângă stația RAT

6. Centrul Vechi – Str. Avram Iancu intersecția cu Str.Bisericii Romane

7. Centrul Vechi – Str. Nicolae Iorga intersecția cu Str. Lungă

8. Craiter – Str.Hărmanului nr.110 intersecția cu Str. Pavilioanele CFR

9. Faget – Str. 13 Decembrie, lângă stația RAT

10. Florilor – B-dul Alex. Vlahuță nr.10 în față la ITC

11. Grivitei nr.47 – intersecția străzii Emil Racoviță, lângă Locul de joacă

12. Noua – Darste – Str Prunului nr. 9, lângă stația RAT

13. Prund – Schei – P-ța Unirii lângă stația RAT

14. Răcădău – Parcul TRANDAFIRILOR- lângă Carrefour Magnolia

15. Stupini – Str. Bârsei, lângă Biserică

16. Tractorul – Str. Oltet nr.12 – lângă Piața Tractorul

Cei ce își vor arăta interesul față de protejarea mediului înconjurător prin colectarea selectivă a deșeurilor electrice și electronice, vor intra în Cursa Reciclării și vor primi tichete cadou pentru deșeurile electrice predate, astfel: 3 tichete cadou pentru frigidere și combine frigorifice complete, 2 tichete cadou pentru mașini de spălat rufe și vase (complete) automate, respectiv 1 tichet cadou pentru alte deșeuri electrice complete în greutate de minim 20 kg. Mai multe deșeuri electrice, mai multe tichete cadou adunate(tichetele au o valoare de 10 lei fiecare)!

De asemenea, brașovenii care vor aduce deșeurile electrice la unul dintre cele 16 puncte de colectare de mai sus, vor putea câștiga, prin tragere la sorți, unul dintre următoarele premii puse în joc în cadrul tombolei: 5 truse accesorii scule, 4 mixere, 2 mașini de călcat, un aspirator și un cuptor cu microunde digital. Extragerea câștigătorilor tombolei va avea loc pe 25 septembrie, ora 12.00, la cortul din Piața Sfatului (lângă Casa Sfatului).

Colectarea deşeurilor electrice nu este un proces complicat pentru nimeni, nici pentru cetăţeni, nici pentru persoanele juridice! Serviciul Local de Colectare Brașov, prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800, asigură preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, în greutate de minim 30 kg, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică.

Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.

De ce trebuie să colectăm DEEE?

Obișnuința colectării deșeurilor electrice, pe cât ar părea de nouă și greu de adaptat specificului țării noastre, este de fapt un proces cu o lungă istorie în timp, la nivel internațional. Mai exact, anul acesta se împlinesc 40 de ani de la prima lege federală adoptată în 1976 în Statele Unite ale Americii, care reglementa eliminarea deșeurilor electrice. În Europa, prima țară care a dezvoltat și implementat un sistem de colectare și reciclare a deșeurilor electrice a fost Elveția, în 1991. În România, obligativitatea colectării deșeurilor electrice a venit o dată cu aderarea la Uniunea Europeană, respectiv în 2007.

Colectarea deșeurilor electrice și legislația incidentă au ca obiective protecția mediului și a sănătății cetățenilor. Deşeurile electrice au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea.

Alege să respecți nu doar legislația, ci întreaga comunitate din care faci parte și, mai ales, mediul înconjurător – colectează deșeurile electrice! Fii mereu informat – intră pe www.rorec.ro, www.colecteaza.ro și pe www.facebook.com/asociatiarorec.ro.

+Meta

Posted: 16 September 2016

Author:

Category: Noutăți

Tags: , ,

+Comments

Leave a Reply