Ingerul Grigore Lese la Brasov

Home  /  Noutăți  /  Current Page
×Details

DCIM100GOPRODomnul Grigore Lese a cantat la Brasov pe 2 martie 2015, in cadrul primului turneu de concerte în România, numit “Hori de Primăvară”, parte a proiectul CIADO “Artă contra Drog”. Impreuna cu artistul, au cantat Nea Firuță și muzicanții din Islaz și Băbiciu.

Muzicienii au fost din 2 tarafuri: cel al lui Nea Firuta, format din bunic (vioara si voce), fiu (vioara si voce) si nepot (acordeon) si cel al lui Titi (vioara, voce, chitara si tambal). A fost un concert adevarat, un concert cu 2 lumi: cea prezentata si tradusa de profesorul Grigore Lese si cea a tarafului… formatia adevarata ce canta la nunti si alte petreceri. Au trebuit tinuti in frau acesti cantareti, pentru ca neobisnuiti cu tehnica de sunet sau neobisnuiti cu scoartele si morcovii urbani, o luau pe aratura artistica si isi aratau adevarata arta proprie. Am gustat un autentic act de cultura romaneasca, condusa de un adevarat roman, pe care doream sa il vad de multa vreme pe o scena.

La finalul concertului, artistul a avut o sesiune de autografe, pentru CD-ul “Best of”, o colectie recomandata de artist ca fiind cea mai buna selectie de cantece, din experienta de 40 de ani.

+Gallery
+Related
+Meta

Posted: 3 March 2015

Author:

Category: Noutăți

Tags: , ,

+Comments

Leave a Reply