“Marș pentru viață” – Brasov 22 marite 2014 – Adopția o alegere nobilă

Home  /  Noutăți  /  Current Page
×Details

marsul_pentru_viataAsociația Pro Vita Christiana “Sfânta Ecaterina“ din Brașov, în colaborare cu ASCOR Brașov organizează sâmbătă, 22 martie, de la ora 11, un MARȘ PENTRU VIAȚĂ, pe traseul : Biserica de lemn – Spitalul Sf. Constantin – Bd. 15 Noiembrie – Teatru – Prefectura – Str. Republicii – Piața Sfatului – MATERNITATE – Str. Mureșenilor – Rectorat – Parcul Titulescu. Marșul va fi însoțit de alte două acțiuni în cadrul manfestării “Zile pentru Viață la Brașov”:

  • conferință cu dr. Daniel Hinshaw cu tema “Calitatea vieții. Ce face ca viața să merite a fi trăită” în ziua de vineri 21 martie, ora 18.30, la Sala Festivă a C.N. “Andrei Șaguna”;
  • proiecția filmului “Bella” în ziua de sâmbătă 22 martie 2014 de la ora 17.30 la Casa de Cultură a Studenților din Brașov, în Complexul Memorandului.

Asociația Pro Vita Christiana “Sfânta Ecaterina“ din Brașov se alătură inițiativei laicatului ortodox din România care, prin instituțiile pro-viață, organizează această manifestare cu scopul afirmării dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane începând cu momentul concepţiei şi totodată susținerea familiei tradiționale, temelia unei societăți solide, sănătoase și prospere. (http://marsulpentruviata.blogspot.ro/)

Romania se afla pe locul doi în Europa la numărul de avorturi raportat la numarul de femei, statistic vorbind. Acesta este mobilul acestei manifestări, care își propune trezirea conștiinței civice.

Tema ediției de anul acesta este adopția, sloganul fiind „Adopția – o alegere nobilă”. Adopția a fost și tema Marșului pentru Viață de la Washington, din 22 ianuarie.

Marșul a avut loc anul trecut în 27 de orașe din România, printre care și Brașovul, fiind cel mai mare eveniment public în apărarea vieții din România.

Marșul se desfășoară în fiecare an în preajma sărbătorii Bunavestire (25 martie), care prăznuiește anunțarea de către Arhanghelul Gavriil a întrupării Mântuitorului Hristos.

Tema adopției nu izvorăște din considerații teoretice, ci din experiența de zi cu zi a implicării pro-viață. Unul dintre cele mai întâlnite cazuri în criza de sarcină este cel în care cineva vrea să sprijine o femeie în criză de sarcină și îi propune alegerea adopției, cu garantarea întregului sprijin pe perioada sarcinii, și cu toate acestea este ales avortul și nu posibilitatea încredințării spre adopție unei familii. Argumentele alegerii avortului nu sunt în primul rând cele date de cadrul legislativ care reglementează adopția, care și acesta are nevoie de atenția și implicarea noastră publică, ci următoarele: „dacă îl păstrez, mă voi atașa de el și nu o să-l mai pot da, deci mai bine fac avort” sau „cum poate o mamă sănătoasă la minte să fie capabilă de un asemenea gest?” Frecvența acestor argumente, și a altora de acest fel, demonstrează clar că adopția lipsește din cultura noastră.

conferinta_calitatea_vietii_sagunaTrebuie să recunoaștem că, în România, copilul adoptat este văzut ca un copil de mâna a doua, familia care adoptă este văzută ca o familie nefirească, iar mama sau părinții care își lasă copilul să fie adoptat ca fiind nedemni de numele de părinți. Aceste calificări nu sunt corecte și ele îngreunează mult încredințarea spre adopție, adopția și integrarea copilului adoptat. Copilul este un dar și societatea ar trebui să le fie recunoscătoare atât celor care se îngrijesc de acest dar, cât și celor care au ales, uneori cu multă jertfă, să încredințeze creșterea acestui dar altei familii.

Aceste gânduri dorim să le punem la inimile românilor, și să fie problematizate în spațiul public. Dacă reușim să transmitem societății că țara noastră are nevoie de o cultură a adopției, aceasta o va conduce către o cultură a vieții.

Alegerea adopției ca temă nu reprezintă o abatere de la tema pro viață, care este subiectul marșului. Între adopție și apararea vietii celor mai vulnerabili dintre noi, copiii nenascuti, există o legătură profundă, adopția fiind calea dragostei, a iubirii pentru mamă, pentru copil și pentru familia adoptivă, în timp ce avortul înseamnă sfârșitul vieții și al iubirii.

Să fim realiști: pe cât de ușor este să i se spună unei femei că avortul este un rău, pe atât îi este de greu unei mame care nu are maturitate, mai ales în credință, să crească un copil pe care nu-l dorește. Într-un astfel de caz, alegerea adopției este unica alegere eficientă pentru mamă și pentru copil. Puteți citi aici o poveste de viață a unei mame care a fost pro-avort, dar a ajuns pro-viață după ce a născut un copil și l-a dat spre adopție: http://stiripentruviata.ro/o-viata-salvata-eram-pro-alegere-pana-in-momentul-cand-a-aparut-ava/

+Gallery
+Meta

Posted: 19 March 2014

Author:

Category: Noutăți

Tags: , , ,

+Comments

Leave a Reply