Flashmob la Brasov pentru blocarea noi legi a sanatatii

Home  /  OFERTE  /  Media  /  Current Page
×Details

Piata Sfatului
Brasov, Romania
Get Directions →

In 13 ianuarie 2012, in Piata Sfatului din Brasov, s-a organizat un flashmob pentru sustinerea doctorul Raed Aarafat – fondatorului serviciului SMURD – care a demisionat la presiunea presedentiei si a guvernului. Radacina nemultumirilor este noua lege a sanatatii, care introduce si schimba multe in sistemul de sanatate: definirea a ce primesti pentru banii platiti la fonduri, ce trebuie sa platesti in plus, ce card iti trebuie ca sa beneficiezi de servicii, modul de organizare si subordonare a spitalelor. Visul american, ce mai!

Nu a fost un flashmob real, ci unul cu iz de demonstratie: lume multa, jandarmi, lozinci anti-presedinte si anti-guvern, presa foarta multa. O mica revolutie, care s-a extins pe plan national.

Adevarul este ca lumea este nemultumita, confuza si manipulabila. In esenta, fiecare isi doreste sa beneficieze de serviciile de urgenta la maxim, cand este cazul. Dupa inchiderea spitalelor, urmeaza aceasta lege, deci putem sa zicem ca spitalele au fost inchise premediat, pentru a oferi firmelor private posibilitatea de cumparare, binenteles.

Un exemplu de bataie de joc ar fii in mediul rural, unde e si mai rau. La Zarnesti de exemplu, serviciul SMURD este facut de pompieri si culmea culmilor ca au drept doar de transport si NU de acordarea primului ajutor. Adica, in echipaj nu exista medic, ci doar carausi de targa. Mai au de grija si de vreo 7 sate din zona Bran-Rasnov.

Va dorim multa sanatate si sa nu aveti nevoie de salvare!

+Gallery
+Related
+Meta

Posted: 14 January 2012

Author:

Category: Media, Noutăți

Tags: , , , ,

+Comments

Leave a Reply