Caravana Filmelor NexT soseṣte ȋn Braṣov pentru două seri de picnic ṣi cinema sub clar de lună

Home  /  Noutăți  /  Current Page
×Details

Aleea Bredniceanu
Brasov, Romania
Get Directions →

AFIS_CARAVANA BRASOVVara aceasta filmele scurte se văd sub clar de lună. După opt ediţii ale Festivalului Internaţional de Film NexT desfăşurate în Bucureşti, Caravana Filmelor NexT pleacă la drum prin ţară, de pe 8 până pe 23 august, în parcuri, pe pajişti, în grădini sau pieţe centrale în opt oraşe din ţară. Prima oprire: Brașov. Pe 8 și 9 august, Caravana Filmelor NexT se opreşte pe Aleea de Sub Tâmpa, pentru două seri de picnic și cinema sub clar de lună, evenimentul fiind organizat in parteneriat cu Primăria Municipiului Braṣov si Asociaṭia Culturală KunSTadt. Spectatorii vor putea viziona în aer liber o parte dintre cele mai bune scurtmetraje văzute de-a lungul timpului în sălile de cinema în cadrul Festivalului de Film NexT, producții naționale și internaționale, reunite în două programe speciale.

Vineri, 8 august, începând cu ora 21.30, în Brașov se râde zgomotos cu NexT Comedy Night. Cel mai ghinionist bărbat de pe faţa pământului e părăsit de iubită (Radu + Ana), iar un altul vrea să-şi surprindă iubita de ziua ei, dar lucrurile nu merg după cum era plănuit (Ursul). Zece comedii spumoase, despre ghinioane, drame sentimentale şi multe întâmplări neaşteptate povestite cu haz de necaz şi un strop de umor negru, într-un program care reuneşte o varietate de tipuri, forme şi tradiţii de comic.

Sâmbătă, 9 august, începând cu ora 21.30, pe Aleea de sub Tâmpa
se așterne covorul roșu pentru Oscars Night. În Nu eram eu acela, o asistentă socială luată ostatică în Sierra Leone încearcă să salveze un soldat care a luat parte la atrocităţi, un psihiatru consultă un deţinut care se crede Dumnezeu în comedia cu umor absurd Problema Voorman, iar în Helium, un băieţel care suferă de o boală incurabilă îşi construieşte, cu ajutorul unui îngrijitor din spital, o imagine fantastică a lumii de dincolo. Cinci poveşti îndrăzneţe în cele cinci scurtmetraje de ficţiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film în 2014, într-un program oferit de Shorts TV.

Intrarea este liberă pentru ambele seri de proiecție.

Caravana Filmelor NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT.
Cu sprijinul: Centrului Naţional al Cinematografiei, Primăriei Municipiului Braşov, Asociaṭiei Culturale KunSTadt.
Parteneri: Shorts TV, Sony, Fotolii Puf şi Minorswing Hamace.
Parteneri media: Radio21, UTV, DigiTV, Șapte Seri, Hotnews, Cinemagia, CinemaRx, Cinefan, FilmReporter, Ziarul Metropolis, All about Romanian Cinema, LiterNet, Getlokal, Studentie, Vice, Sub25, CooperativaUrbana, înFestival, Urban, 121.ro
Parteneri media locali: Brașov.net,

NexT Comedy Night

NexT Comedy Night – Program

PENTRU EL
r. Stanca Radu, România, 2008, 8’
Chiar dacă eşti urmărit de o cameră de filmat, tot singur rămai.

BEAR
r. Nash Edgerton, Australia, 2011, 11’
Jack are intenţii bune, însă uneori acestea pot avea consecinţe oribile.

EU SUNT BOB / I AM BOB
r. Donald Rice, Marea Britanie, 2007, 19′
În drum spre un angajament pentru Make Poverty History, Bob Geldof – militant, Zeu al rock-ului, om de acţiune – se rătăceşte din greşeală la o convenţie a sosiilor. Exact când credea că nu se poate mai rău, realizează că nu este singurul Bob Geldof din încăpere…

RADU + ANA
r. Paul Negoescu, România, 2007, 8’
Radu este cel mai ghinionist om de pe pămant. Lucrurile se pot schimba. Sau nu.

RESPONSABIL CU LINIŞTEA / EL ENCARGADO / THE ONE IN CHARGE
r. Sergio Barrejon, Spania, 2008, 8’
Martin (9 ani) e desemnat responsabil cu liniştea pe durata absenţei profesorului. El trebuie să scrie pe tablă numele celor care vorbesc. Uşor de făcut… până când bătăuşul clasei începe să vorbească.

PASTILA FERICIRII / THE HAPPINESS PILL
r. Cecilia Felméri, România, 2012, 12’
Răzbunarea. Te unge pe suflet. Dar totul are un preţ…

MISIUNEA LUI YURI LENNON PE ALFA 46 / YURI LENNON’S LANDING ON ALPHA 46
r. Anthony Vouardoux, Germany/Switzerland, 2010, 15’
După ce aterizează pe satelitul lunar Alfa 46, cosmonautul Yuri Lennon se confruntă cu un paradox uluitor… Desprins de nava mamă, Yuri îşi începe călătoria prin spaţiu, care îl va conduce către sfârşitul lumii aşa cum o cunoaştem noi.

CEDRIC & HOPE
r. Pierce Davison, Australia, 2012, 13′
Viaţa lui Cedric este perfectă. Asta până când iubita lui, prinţesa Faith cea frumoasă şi sumbră, îl părăseşte pentru nişte cavaleri înăspriţi în bătălii. Dintr-odată, Cedric se vede forţat să hotărască ce îşi doreşte cu adevărat.

TOATE VISELE MELE PE VHS / ALL MY DREAMS ON VHS
r. Timothy X Attack, Marea Britanie, 2008, 13’
James nu ratează nici unul din visele sale – le inregistrează pe toate direct pe VHS folosind tehnologia wireless Dreamspoon. Dar cand Erica, o colegă de serviciu, trece pe la el intr-o seară, aceasta găsește ceva surprinzător printre titluri. Curiozitatea invinge, iar seara ia o turnură neașteptată.

RELAXEAZĂ-TE, S-A TERMINAT / RELAX, IT’S OVER
r. Adam Brodie, Dave Derewlany, Canada, 2011, 3’
Perry şi Kelly Destiny înregistrează cel mai liniştit şi contemplativ divorţ surprrins vreodată pe o casetă de relaxare.

Durată totală – 98′

Oscars Night

Oscars Night – Program

EU TREBUIE SĂ AM GRIJĂ DE TOATE? / DO I HAVE TO TAKE CARE OF EVERYTHING?
r. Selma Vilhunen, Finlanda, 2012, 7’
Mama Sini se trezeşte îngrozită: nu s-a trezit la vreme şi familia a întârziat la o nuntă. Încep să se pregătească în grabă.

HELIU / HELIUM
r. Anders Walters, Danemarca, 2013, 23’
Un om de serviciu excentric ajută un băiat pe moarte să-şi recapete bucuria şi fericirea de-a trăi.

ÎNAINTE DE A PIERDE TOTUL / JUST BEFORE LOSING EVERYTHING
r. Xavier Legrand, France, 2013, 30’
Copiii se prefac că merg la şcoală, însă Miriam îi duce în grabă la ea la serviciu, unde îi explică şefului ei că trebuie să părăsească imediat oraşul.

NU ERAM EU ACELA / THAT WASN’T ME
r. Esteban Crespo, Spain, 2014, 24’
Nu e greu să fii soldat: fie te obişnuieşti, fie eşti omorât.

PROBLEMA VOORMAN / THE VOORMAN PROBLEM
r. Mark Gill, UK, 2012, 13’
Doctorul Williams este chemat să-l examineze pe enigmaticul domn Voorman, un prizoniercu o afecţiune stranie: se crede zeu.

Durată totală – 97′

+Gallery
+Meta
+Comments

Leave a Reply