Brasov Heroes – Cursa cu obstacole a comunitatii – 19 octombrie 2014

Home  /  Noutăți  /  Current Page
×Details

Stejarului
Brasov, Romania
Get Directions →

Fw_Materiale_Brasov_Heroes_de_la_conferinta_de_presa_-_ofertebrasov@gmail.com_-_Gmail_-_2014-10-16_12.23.34Braşov Heroes își propune să mobilizeze brașovenii să participe activ la susținerea celor 13 proiecte înscrise în cursă, fiind nu doar un eveniment sportiv ci si un mecanism de mobilizare de resurse la nivel comunitar in vederea rezolvarii unor nevoi identificate de organizatii locale. „Prin acest proiect inedit, am dorit să aducem împreună câţi mai mulţi oameni care cred în forţa comunităţii şi a responsabilităţii sociale. Fondurile pe care le strângem în urma acestei acţiuni se vor întoarce în comunitate sub forma finanţării cauzelor înscrise la Braşov Heroes. De acum, Fundaţia Comunitară Braşov va fi un nou actor la nivelul comunităţii, puternic şi motivat să aducă schimbări pozitive acolo unde este nevoie”, au declarat organizatorii Braşov Heroes.

Cursa cu obstacole Brasov Heroes va lua startul duminica, 19 octombrie, ora 10, de la debarcaderul Lacului Nou și va cuprinde 2 trasee de lungimi diferite, 4 km, cu 13 obstacole, respectiv 7 km, cu 15 obstacole. Obstacolele vor putea fi parcurse atât de amatori, cât și de profesioniști, individual și în echipă sau cu familia.
Până acum, în cursă s-au înscris 154 de alergători individuali, 14 echipe şi 20 de familii, fiind estimate în următoarele zile noi înscrieri în toate categoriile de concurs, așteptându-se peste 350 de alergatori.

Cei care doresc să alerge trebuie, mai întâi, să-şi aleagă cauza pe care vor să o susţină, după care să se înscrie – 50% din taxa de participare va fi direcționată către cauza aleasă. Apoi, fiecare alergător își poate mobiliza prietenii, colegii, vecinii sau rudele să doneze pentru același proiect. Cei care nu doresc să își încerce puterile de alergători, dar vor să se implice, pot susține printr-o donație alergătorul preferat sau pot dona direct pentru cauzele înscrise – în plus, în ziua evenimentului îi vor putea întâlni la fața locului pe reprezentanții cauzelor şi vor putea afla mai multe detalii despre proiecte.
Atât înscrierile cât și donaţiile se fac online pe: brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/

Inedit este faptul ca şi familiile pot concura în cursa dar se pot bucura şi de alte activitati: o zonă dedicată copiilor, în care aceștia vor învăța cum să devină mici eroi, implicându-se în ateliere medievale interactive (tir cu arcul, aruncarea cu suliţa), momente sportive distractive (badminton, volei, curse cu saci sau tragerea frânghiei în echipă). În plus, toţi participanţii vor descoperi lumea jocurilor de societate de tip „board games” şi „card games” şi se vor putea relaxa în colţul dedicat masajului.

Cine alearga? Cine sustine?

Braşov Heroes se bucură de participarea unuia dintre cei mai renumiţi scrimeri români, Rareş Dumitrescu, care a dorit să susţină iniţiativa organizatorilor şi să se implice în acest proiect comunitar. „E plăcut să ştii că eşti asociat cu ceva bun: La Braşov Heroes eu voi fi super-eroul celor care au nevoie să-şi vadă visul împlinit” (Rareş Dumitrescu, campion mondial la scrimă).

De asemenea, alte nume precum Andrei Roşu (sportiv de anduranță, câștigător al cupei mondiale de ultratriatlon, proba de triplu ironman, primul om din lume care a finalizat circuitul 7 maratoane și 7 ultramaratoane pe cele 7 continente (record înregistrat în Cartea Recordurilor)), Mihai Sturzu (binecunoscut publicului din trupa Hi-Q), Petronela Rotar (jurnalistă, blogger și scriitoare brașoveancă) sau Irina Bucşa (brașoveanca finalista la MasterChef), sunt implicați activ în susținerea evenimentului.
Susţinători importanţi şi fără de care nu s-ar fi putut organiza Braşov Heroes sunt şi companiile care au dorit să se alăture proiectului şi să vină în ajutorul celor care au nevoie de el.

Generali România, unul dintre cei mai puternici jucători de pe piaţa de asigurări din România, s-a implicat activ în proiect prin sprijinirea organizării cursei şi a cauzelor.

Coca-Cola, un susţinător recunoscut al stilului de viaţă activ şi echilibrat, are tradiţie în implicarea în astfel de acţiuni: “Coca-Cola este susţinător cu tradiţie al sportului de performanţă şi al evenimentelor care încurajează publicul larg să se implice în mișcare. Miscarea Inseamna Fericire! Cu cât te miști mai mult, cu atât esti mai sănătos şi mai bine-dispus.” (Mihaela Nita, PR Manager Coca Cola România).

Braşoveană 100%, compania Allview s-a alăturat eroilor: “În parteneriat cu organizatorii proiectului Braşov Heroes, credem că putem contribui la dezvoltarea unei comunităţi locale puternice şi unite.”

Duvenbeck Logistik, un veteran al implicării în acţiuni de responsabilitate socială, a făcut de multe ori ca imposibilul să devină posibil, susţinând Asociaţia Copii de Cristal să implementeze un proiect de terapie specializată pentru aceştia. În cadrul Braşov Heroes, Duvenbeck Logistiks va susţine cauza Darul auzului.

Specialiştii în sport, Decathlon, au susţinut de la început cursa comunitară prin misiunea pe care şi-au asumat-o de a trezi, în fiecare din noi, dorinţa de a face sport şi mişcare.

Un alt susţinător al proiectului este şi Bausch + Lomb, companie cu renume mondial în domeniul îngrijirii ochilor: “Există de câţiva ani proiectul Bausch + Lomb susţine performanţa prin care oferim sprijin sportivilor profesionişti, iar acum suntem bucuroşi să facem parte dintr-un proiect ce are un scop nobil şi susţine un stil de viaţă sănătos.”
Sarcina de susţinători ai cauzelor comunitare şi-au asumat-o şi companiile Siemens şi Smart Tours.

Cine organizeaza?
Evenimentul Brasov Heroes este organizat de Grupul de inițiativă al Fundației Comunitare Brașov, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov și Carpathian MTB Trails Brașov.
Grupul de inițiativă al Fundației Comunitare Brașov
Grupul de inițiativă este format din 10 persoane implicate în mod activ care au ca scop înființarea Fundației Comunitare Brașov, a 13-a pe harta Fundațiilor Comunitare din România. Viziunea grupului de inițiativă este aceea de a construi o fundație care, prin activitatea ei, să contribuie la o comunitate puternică, unită și generoasă care își pune în practică ideile pentru bucuria de a trăi împreună. Competiția “Brașov Heroes” este primul eveniment organizat în scopul înființării Fundației Comunitare Brașov.
Grupul de inițiativă al Fundației Comunitare Brașov este susținut de Asociația pentru Relații Comunitare în cadrul Programului național de dezvoltare de fundații comunitare în România.

Asociația pentru Relații Comunitare (ARC)
De 12 ani, ARC construiește împreună cu cele mai bune organizaţii, companii cu viziune și donatori individuali o lume în care problemele pot fi rezolvate prin mobilizarea resurselor private. Organizația crede că filantropia este o cale de crea schimbare socială și dezvoltă mecanisme care să susțină orice persoană, organizație sau companie să se implice cu impact maxim.

Ce cauze pot fi susținute la Brașov Heroes

1. Fundaţia Rafael – “Fiecare om are muzica sa. Să o facem auzită!” – program de recuperare psihomotorie a persoanelor cu dizabilități prin dans;
2. Asociația Colors – “Jocurile lui Hippo, ediția 2015” – Jocuri și educație non-formală pentru copii în parcuri;
3. Asociatia Club Sportiv Cumpără Responsabil – “Abilitatea învinge dizabilitatea” – participarea unui sportiv la jocurile Paralimpice de la Rio 2016;
4. The Duke of Edinburgh’s International Award Romania – “R(ural) Excelarea in educatie” – program de excelență în educație pentru tineri din mediul rural
5. Asociația “Darul auzului” Părinții copiilor cu deficiențe de auz Brașov – “Știi cum aude copilul tău?” – campanie de depistare timpurie a copiilor cu deficiență de auz
6. Asociatia de Protecție a Animalelor „Milioane de Prieteni” Brașov – „Niciun companion fără medalion!” – campanie de identificare și microcipare câini și pisici în Brașov;
7. AIESEC Brașov – ”Viitorul tau, Brasov” – proiect de educație non-formală pentru dezvoltarea personală a studenților;
8. ProPark Fundaţia pentru Arii Protejate – „Punctul tău de Informare despre Natură – PIN” – dezvoltarea unui punct de informare turistică – Arii Protejate Brasov;
9. Asociația Copiii de Cristal – Crearea unui spațiu de joacă “Parcul Stop Discriminare”
10. Fundația Jules Verne – Proiectul ON (activități în aer liber) – OFF (televizor,iPhone, iPad);
11. Asociația Sfântul Haralambie – „Mode H Europe ~ O altă imagine a persoanei cu dizabilităţi” – participarea unei trupe de dans care include și persoane cu dizabilități la o competiție internațională;
12. Asociația Happy Moms – „Mame către mame, pentru sănătatea bebeluşilor” – cursuri de creștere a copilului pentru mame cu venituri modeste;
13. Asociația Rockabily România – „Eleganţă și atitudine urbană braşoveană: atunci şi acum – expoziție foto care promovează eleganța urbană a anilor ’50.

Mai multe detalii despre competiție și despre cauzele înscrise se găsesc pe site-ul evenimentului: http://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/

Programul zilei si cele 2 trasee ale cursei Brasov Heroes

Ora 9:00-10:30 Ridicare kituri participare, înscrieri la faţa locului
Ora 10:30-10:45 Ședință tehnică
Ora 10:45-10:55 Încălzire cu Marius Grancea
Ora 11:00 Start individual cursă lungă
Ora 11:05 Start echipe
Ora 11:10 Start individual cursă scurtă
Ora 11:20 Start cursă familii
Ora 13:00 Premiere

+Gallery
+Meta

Posted: 16 October 2014

Author:

Category: Noutăți

Tags: , , , ,

+Comments

Leave a Reply