Activitati cu bicicleta la Brasov – sfarsit de saptamana 24-26 aprilie

Home  /  Noutăți  /  Current Page
×Details

Eroilor
Brasov, Romania
Get Directions →

Masa critica Brasov24 aprilie – Masa Critică
25 aprilie – Acțiune de plantare de puieți
26 aprilie – Tură în Valea Zălanului, loc preferat al Prințului Charles
28 aprilie – Întâmpinarea Alteței Sale Regale Principele Nicolae al României

COMUNICAT DE PRESĂ
Evenimente Asociația Brașovul Pedalează în perioada 24-28 aprilie 2015

În perioada 24 aprilie – 28 aprilie, asociația Brașovul Pedalează va organiza mai multe acțiuni prin care va sprijini mersul pe bicicletă în rândul tuturor categoriilor de persoane.
Astfel, vineri, în 24 aprilie 2015, va avea loc tradiționala plimbare pe biciclete intitulată Masa Critică. Toți doritorii, indiferent de vârstă sau de tipul bicicletei pe care o dețin, sunt așteptați la ora 18 în fața Primăriei Brașov pentru a parcurge împreună un traseu de aproximativ 13 kilometri pe principalele artere ale orașului. Acțiunea este avizată de Primăria Brașov și se bucură de sprijinul și asistența Poliției Locale Brașov.

Sâmbătă, în 25 aprilie 2015, bicicliștii sunt invitați la o acțiune de plantare de puieți pe Valea Zizinului, alături de Societatea Carpatina Ardeleană și de silvicultorii din Tărlungeni. Ne alăturăm acestei acțiuni deoarece în ultimii ani am asistat cu neputință la tăierea masivă a pădurilor noastre și au fost multe situații în turele noastre când am rămas cu un gust amar văzând locuri golașe acolo unde cândva, erau zone pline de arbori care ne asigurau oxigen, aer curat și umbră. Societatea Carpatină Ardeleană și silvicultorii vor asigura puieții și uneltele. Întâlnirea bicicliștilor are loc la ora 7 dimineața în parcarea magazinului Profi de la intersecția Gemenii. Cei care doresc să meargă cu mașinile se vor întâlni tot la magazinul Profi, dar la ora 7:30. Întâlnirea cu reprezentanții Romsilva va avea loc la ora 8:15 în Tărlungeni.

Pentru duminică, 26 aprilie 2015, asociația Brașovul Pedalează a pregătit pentru doritori un traseu superb, prin ținuturile colindate și atât de mult iubite de Prințul Charles. Se va pleca din Brașov cu trenul Regiotrans de la ora 7:15 și se va ajunge în Sfântu Gheorghe la ora 8:00. De aici, se va trece prin Arcuș și se va începe traseul propriu-zis. La întoarcere, dacă va fi timp, bicicliștii vor putea asista la manifestările organizate cu prilejul Zilelor orașului Sfântu Gheorghe iar întoarcerea în Brașov se va face ori pe biciclete ori cu cele două trenuri de la 17:40 sau de la 20:49. Traseul va fi dificil, cu urcări și coborâri lungi și abrupte, cu drumuri de pământ și pietruite, foarte posibil cu noroi și treceri prin apă, așa că nu este recomandat începătorilor.
Ultimul eveniment al acestei perioade este cel de marți, 28 aprilie 2015, când bicicliștii brașoveni sunt așteptați la ora 17:00 în fața Primăriei Brașov pentru a pleca în întâmpinarea Turului ciclist caritabil ”Cărțile Copilăriei pe bicicletă”, organizat de Asociația Curtea Veche pentru promovarea lecturii la nivel național. La acest tur ciclist va participa și Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României, campionul național la ciclism Alex Ciocan și alți bicicliști ce se alătură caravanei ce pornește pe 23 aprilie din Sighetu Marmației și ajunge în 3 mai la Constanța.

La ora 18:00, la intrarea dinspre Ghimbav, este programată întâlnirea bicicliștilor brașoveni cu cei din turul ciclist caritabil. Evenimentul se va ține indiferent de vreme iar participanții sunt rugați ca pe parcursul evenimentului să aibă un comportament corespunzător și să fie disciplinați în trafic.

Vă mulțumim.
www.brasovulpedaleaza.ro

+Related
+Meta
+Comments

Leave a Reply