A început Festivalul Internațional de Muzică de Cameră și Arte ”Vibrate!festival”

Home  /  Noutăți  /  Current Page
×Details

Piata Enescu
Brasov, Romania
Get Directions →

unnamedPovestea primei ediții a Festivalului Internațional de Muzică de cameră și Arte ”Vibrate!festival” a început duminică la ora prânzului. De la nașterea sa ”Vibrate!festival” și-a propus o abordare nouă a muzicii de cameră și a artei spectacolului. Piața Enescu va fi locul unde prin culoare, sunet și întâlniri cu diverși prieteni pregătim concertele de muzică de cameră.

Astfel, DUMINICĂ dimineața prima expoziție din cadrul festivalului a poposit în Piața Enescu. ”Oameni instrumente” este o expoziție de grafică a artistului american de origine română Sasha Meret. Expoziția, realizată cu sprijinul Depoului de Artă Urbană, constă în 10 planșe în care Sasha Meret ”vede” simbioza dintre om și instrument. Seara de la ora 19.00 directorul festivalului, violonistul Vlad Maistorovici, împreună cu violoncelistul Pau Codina (Spania) susțin un scurt concert de promovare în Coresi Shopping Centre, unul din partenerii festivalului.

LUNI, evenimentele vor continua în Piața Enescu. Artiștii din cadrul DAU vor crea un spațiu artistic outdoor, iar Biblioteca Județeană vă invită la lectură și audiție. De la ora 12.00, cărțile despre muzică, cd-urile și vinilurile din colecția Bibliotecii vor putea fi răsfoite și ascultate în Piața Enescu. Seara de la ora 18.00 va începe prima întâlnire cu ”terasa cu viniluri ale lui Remus Miron”. Pe Remus Miron lumea îl cunoaște ca omul care a înotat 24 de ore non-stop pentru cauze umanitare. Puțini însă știu că a doua pasiune a lui Remus este muzica, și mai ales vechile viniluri. Timp de o oră și … ceva, în Piața Enescu, în cortul DAU, sunteți invitați să ascultați muzica pe care Remus Miron ne-o propune. (Seara de luni va fi prima dintre ”serate”, a doua va avea loc marți de la ora 18.30 (după antrenamentul de înot al lui Remus), iar a treia – miercuri de la ora 18.00, ”serată” care va fi urmată de o… surpriză pe care o vom dezvălui la momentul potrivit.)

MARȚI este ziua dedicată, în prima parte (de la ora 12.00), atelierelor copiilor de la Centrul de zi ”Rază de lumină” și de la asociația ”Copiii de Cristal”. La ora prânzului va urma un alt eveniment surpriză și ne vom și cunoaște în cadrul unei conferințe de presă.

Ziua de MIERCURI este una a relaxării printre desenele, cărțile și muzica din Piața Enescu. Seara ne reîntâlnim cu ”seratele cu viniluri ale lui Remus” și cu o altă surpriză. Apoi de la ora 20.00 vă așteptăm la Biserica ”Sfinții Petru și Pavel” de pe Mureșenilor, unde va avea loc concertul de deschidere al festivalului, invitat special fiind corul de copii ”Cantus Mundi”, un proiect educațional al Corului Național de Cameră ”Madrigal”. Intrarea este gratuită, spectatorii fiind rugați dacă doresc, să facă o donație către parohia ”Sfinții Petru și Pavel”.

Mai multe despre concertele primei ediții a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră și Arte ”Vibrate!festival” pe pagina http://www.vibratefestival.ro/, precum și Facebook.

+Gallery
+Meta
+Comments

Leave a Reply