In 29 martie la 20:30 avem Ora Pamantului (Earth Hour) la Brasov

Home  /  Noutăți  /  Current Page
×Details

Earth Hour Ora PamantuluiIncepem saptamana cu un sfat de economisire si de realizare a dependentei pe care o avem noi fata de curentul electric. Actiunea acesta se poate generaliza la orice material consumat, care binenteles ca are efect si in buzunarul fiecaruia. Pe 29 martie 2014, suntem invitati sa oprim consumul de curent electric timp de o ora.

Ce spune Wikipedia despre “Ora pamantului”

Ora Pământului (engleză Earth Hour) este un eveniment internațional[1], organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

Acest eveniment este promovat de World Wide Fund for Nature Australia (WWF), un grup internațional de lobby pentru mediu și cotidianul australian Sydney Morning Herald. Prima Oră a Pământului a avut loc la Sydney, cel mai mare oraș din Australia, între orele 19:30 și 20:30 la 21 martie 2007. Prin Ora Pământului 2007 se estimează că electricitatea consumată în Sydney a scăzut între 2,1% și 10,2% în aceea oră și că au participat 2,2 milioane de oameni. Al doilea eveniment Ora Pământului a avut loc la 29 martie 2008, între orele 20:00 și 21:00 (ora locală), în Sydney și în multe orașe importante ale lumii.

Sa ne uram succes.

+Gallery
+Meta

Posted: 24 March 2014

Author:

Category: Noutăți

Tags: , , ,

+Comments

Leave a Reply