2800 de braşoveni şi turişti cer o infrastructură pentru biciclete, sigură şi coerentă, în Zona Metropolitană Braşov!

Home  /  Noutăți  /  Current Page
×Details

Porumbeii din Piata Sfatului - BrasovMiercuri, 22 aprilie 2015, ora 11:00, reprezentanţii grupulului de iniţiativă “Bicicleşte Omeneşte” au depus la Primăria Municipiului Braşov (registratura CIC – Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni), listele de semnături în favoarea petiţiei pentru realizarea unei infrastructuri corespunzătoare de piste pentru biciclete în Zona Metropolitană Braşov.

În acest context, a fost organizată o conferinţă de presă la ora 11.30 la Cafeteca (la subsol) str. Strada Grigoraș Dinicu 1, Brașov.

În cadrul conferinței de presă s-a menționat faptul că semnăturile au fost colectate în perioada 2013 – 2014, atât prin intermediul campaniilor stradale, cât şi prin afişarea petiţiei în câteva localuri şi magazine de biciclete care susţin iniţiativa. Aproximativ 2300 de brașoveni și 500 de turiști au semnat în sprijinul petiției. Un număr de 50 de voluntari s-au implicat în campaniile de strângere de semnături și în organizarea unor evenimente.

Grupul “Bicicleşte Omeneşte” a organizat dezbateri şi evenimente publice la care au participat reprezentanţi ai instituţiilor locale, Poliţiei Rutiere Braşov şi ONG-uri, unde au fost discutate aspecte legate de starea actuală a benzilor de biciclete, respectiv modul în care cetăţenii se pot implica în găsirea unor soluţii concrete.

<> doreşte să participe la elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă prin elaborarea unei propuneri tehnice pentru o infrastructură destinată pistelor de bicicletă, prin facilitarea unui dialog cu factorii interesați și prin activități de promovare a principiilor PMUD”, a declarat Laura Istrate, coordonator campanie.

Grupul de iniţiativă este format din membrii Centrului de Voluntariat Brașov (proiect al Asociaţiei pentru Integrare Socială şi Protecţia Mediului „Feed-Back” Braşov), Asociaţiei Visum pentru Educaţie şi Cultură, Asociaţiei „Braşovul Pedalează”, DirtBike.ro şi arhitectul Rareş Drăgoiu.

Pentru mai multe informații:

(Laura Istrate)

Telefon: 0730634170

e-mail: hello@voluntarbrasov.ro.

Echipa de organizare

”Petiţie pentru crearea unei infrastructuri pentru biciclete în Braşov”

În fiecare zi ne intersectăm cu bicicliști care se îndreaptă spre serviciu, școală, cumpărături; care merg pe munte sau, pur şi simplu, fac ture recreative în oraș.

Suntem oameni obișnuiți: copii, adulți, pensionari, femei, turişti, sportivi sau temerari care vin din turele îndrăzneţe. Suntem toți cetățeni ai Brașovului, oameni care au șansa de a locui într-un oraș curat și frumos. Iar bicicleta este, în toate aceste cazuri, un mijloc de transport care ne ajută să ajungem dintr-un punct în altul într-un timp ideal.

Noi trebuie să simţim că autoritățile locale se gândesc la siguranța și integritatea noastră și că vor găsi soluții pentru o infrastructură corespunzătoare!

Noi, cetățeni ai Brașovului, merităm să ne deplasăm în deplină siguranța pe piste amenajate conform cu standardele tehnice!

Noi, cei care alegem să folosim acest mijloc de transport ecologic, dorim să fim în siguranță în trafic!

Apreciem existența pistelor pentru biciclete create până în prezent, însă acestea trebuie să aibă o anumită continuitate, să fie conectate adecvat între ele și, mai ales, să fie realizate corespunzător.

Ca urmare a celor declarate mai sus, dorim inițierea de către instituţiile publice abilitate a unor demersuri constructive şi realiste în vederea realizării acestor piste pentru biciclete la standardele europene.

Prin această petiţie cerem autorităților publice locale crearea unei infrastructuri pentru biciclete care să permită deplasarea utilizatorilor de biciclete cât mai eficient şi sigur în diferitele zone ale Braşovului.

Acest demers este necesar, având în vedere beneficiile importante ale folosirii bicicletei, ca mijloc de transport alternativ:
– decongestionarea traficului în anumite zone ale oraşului Braşov;
– efecte benefice pentru sănătatea celor care o folosesc, cât şi pentru cea a pietonilor;
– încurajarea unui număr mai mare de cetățeni să folosească acest mijloc de transport – ca urmare a asigurării condiţiilor de securitate în trafic;
– protejarea mediului înconjurător.


Mai multe informaţii despre campania „Bicicleşte Omeneşte” şi despre organizatori:

https://www.facebook.com/pages/Bicicleste-Omeneste/622201941135149?sk=timeline
http://biciclesteomeneste.wordpress.com/
http://voluntarbrasov.ro
www.visumbrasov.org
www.brasovulpedaleaza.ro
www.dirtbike.ro
www.drr.ro

+Meta
+Comments

Leave a Reply